Director i solistes

Tobias Gossmann va néixer a Siegen (Alemanya). Va cursar els estudis professionals a la University of Music and Performing Arts de Viena, on estudià violí, piano i direcció orquestral. Aquesta prestigiosa institució li concedí el diploma artístic amb els més alts honors.

La seva carrera professional començà com a líder i concertino a Viena. Més tard ocupà la plaça de concertino associat a l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu de Barcelona durant més de deu anys. A partir del 1999 decideix compaginar la seva activitat com a violinista i concertino amb la direcció orquestral. Des d’aleshores ha estat convidat a dirigir orquestres a Anglaterra, Alemanya, Àustria, Bulgària, República Txeca, Romania, Tailàndia, Japó, Itàlia, Portugal i Espanya, entre d’altres.

Ha treballat amb primeres figures mundials, com els directors d'orquestra Riccardo Muti, Lorin Maazel, Zubin Mehta, Bernhard Haitink, Sir Neville Marriner, Gianandrea Noseda, Peter Schneider, els cantants  Plácido Domingo, Luciano Pavarotti, Josep Carreras, Alfredo Kraus, Montserrat Caballé, Agnes Baltsa, y Edita Gruberova així com els solistes Frank Peter Zimmermann, Ruggiero Ricci, Ida Händel, Kyung Wha Chung, Maria João Pires, Alícia de Larrocha, Rudolf Buchbinder, Joaquín Achúcarro, Ingrid Fuzjko Hemming, Alexander Rudin, Pablo Ferrández i Pavel Gomziakov tant en concerts i òperes com en enregistraments.

Des del 2003 fins al 2016 ha estat Director Musical i Director Titular de l’Orquestra Simfònica Camerata XXI de Tarragona. Des del 2017 és Director Artístic i Titular de la Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant. Com a director principal convidat de l’ Orquestra Internazionale d’Italia,  des del 2017 ha fet gires de concerts per Itàlia i al Japó.

Adriano Ortega, violí

Adriano Ortega, violí

Adriano Ortega Ribau va començar a estudiar violí als vuit anys. Amb dotze anys comença a rebre classes del mestre Heriberto Fonseca a l'IEA Oriol Martorell. Més endavant continua els seus estudis superiors a l'Escola Superior de Música de Catalunya, en l’especialitat d'interpretació amb Vera Martínez-Mehner i posteriorment amb Yuri Volguin. En el camp de la música de cambra ha rebut classes dels prestigiosos Quartet Quiroga i Quartet Casals, i va obtenir les màximes qualificacions en aquesta especialitat.

Ha estat guardonat en diversos concursos internacionals en el camp de la música de cambra, així com en el Mirabent i Magrans de Sitges i al Concurs Internacional "Marcello Pontillo" de Florència.

Ha rebut classes magistrals de mestres com Corrado Bolsi, Eva Graubin, Manel Porta, Cibrán Serra, Ludmila Railean, Savva Fatkulin, Sergey Fatkulin, Abel Tomàs, Yuval Gotlibovich, Jonathan Gotlibovich, Dirk Mommertz, Vivian Weilerstein, Donald Weilerstein, Kennedy Moretti, Igor Volochine, Pavel Vernikov i Anton Sorokow.

Ha estat membre de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines i de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya des del 2011 fins al 2017. En l’àmbit laboral ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

Carla Conangla, violoncel

Carla Conangla, violoncel

Carla Conangla va néixer a Sant Cugat del Vallès el 1997. Ha estudiat al Conservatori Superior de Música del Liceu amb Peter Thiemann, al Maastrich Conservatorium amb Gustav Rivinius i des de l’octubre de 2019 cursa el Màster a la Mozarteum Universität de Salzburg amb Giovanni Gnocchi.

Al 2018 va ser la guanyadora del Guardó Internacional Pau Casals per a joves violoncel·listes i el mateix any va participar en altres concursos internacionals com el Knopf Berlin 2018 i Prague Spring 2018.

Ha rebut diferents beques i premis a Espanya. Com a solista ha actuat amb l'Orquestra del Maastricht Conservatorium i la Südwetdeutsches Kammerorchester Pforzheim. En l'àmbit de la música de cambra ha actuat amb Sergey Ostrovsky, Andriy Viytovych, Gustav Rivinius, Giovanni Sollima i ha col·laborat amb la Mahler Chamber Orchestra (2017).

Ha rebut classes de Frans Helmerson, Claudio Bohórquez, Jean-Guihen Queyras, Gary Hoffman, Maria Kliegel, Roel Dieltiens i Alexander Chaushian, entre d'altres.

Ha estat membre de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines.

Bernat Sánchez, piano

Bernat Sánchez, piano

Nascut a Barcelona, es forma a l’Escola de Música “Pausa”, l’Escola Municipal de Can Roig i Torres de Santa Coloma de Gramenet, l’ESMUC i el Conservatori Superior del Liceu de Barcelona. Ha estudiat sota la direcció de Jordi Ribell, Àlex Ramírez, Pierre Reach i Enrique Bagaría. Paral·lelament ha rebut consells i masterclass de reconeguts artistes internacionals.

L’any 2018 es va graduar al Conservatori de Música Superior del Liceu on se li va concedir el Premi Extraordinari de Música de Cambra amb Sánchez & Fortuny – Piano Duo. El següent curs obtenen una beca de la Fundació del Liceu per cursar el Màster de Música de Cambra amb Emili Brugalla. El mateix any debuten al Palau de la Música Catalana a dos pianos, així com també col·laboren amb l’Orquestra de Cambra del Conservatori del Liceu.

Actualment està estudiant a la prestigiosa Universitat Mozarteum de Salzburg un màster especialitzat en piano du, i hi desenvolupa el projecte Sánchez & Fortuny - Piano Duo junt amb Júlia Fortuny. Estan treballant amb el mestre Andreas Groethuysen, component del duet Tal & Groethuysen, reconegut duet amb llarga trajectòria. Per aquests estudis se’ls ha concedit la beca de la Fundació Agustí Pedro i Pons.

Amb la formació Sánchez & Fortuny - Piano Duo ha estat premiat en diversos concursos, entre els quals destaquen el 1r Premi en el Concurs de Música de Cambra de Cambra Romànica (2019), el 2n premi en el Concurs de Cambra Higini Anglès (2018), el Premi als Pòdiums de Música de Cambra de Sant Joan de Vilatorrada (2018), el 2n premi al II Concurs de Música de Mataró Aula de Masafrets en la modalitat de música de cambra (2018). També com a solista ha rebut el 1r premi en el Concurs Pianíssimo de Torredembarra (2013) i el 2n premi en el Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya a Vilafranca del Penedès (2017).