Professors

Krzysztof Wisniewski, violí

Krzysztof Wisniewski, violí

Nascut a Polònia en el si d'una família de músics, el seu pare va ser el seu primer professor. Va prosseguir els seus estudis amb Oscar Ruppel, alumne directe d'Eugène Ysaÿe. Es va graduar a l'Acadèmia Frederic Chopin de Varsòvia amb Krzysztof Jakowicz i Oleg Krysa.

Ha format part de l'Orquestra de Cambra de Varsòvia i també de la Filharmonia de Cambra Polonesa, amb les qual realitza nombroses gires per tot el món. Des de 1991 fins el 2009 va ser assistent de concertino de l'Orquestra Simfònica de Castella i Lleó.

És convidat com a concertino en orquestres com la Camarata Ibèrica, Orquestra Simfònica de Castella i Lleó, Simfònica de Bilbao, OBC, ​​Orquestra Simfònica de Tenerife, Filharmònica de Gran Canària, Orquestra de Cadaqués, Orquestra d'Extremadura, Orquestra Nacional d'Espanya, Filharmònica de Medellín i Simfònica Nacional de Colòmbia, país, on, a més, desenvolupa des de fa molts anys una tasca docent.

Ha actuat com a solista amb l'Orquestra Nacional d'Espanya, Orquestra Sinfonica de Castella i Lleó i la Filharmònica de Medellin interpretant la Simfonia concertant de W .A. Mozart; amb l'Orquestra d'Extremadura el doble concert de J. Brahms, així com amb l'Orquestra de la Comunitat de Madrid i recentment amb la World Orchestra for Peace.

Elena Rey, violí

Elena Rey, violí

Elena Rey Rodríguez és membre fundadora del Dalia Quartet. Guardonada en diferents concursos, duu a terme una carrera tant solística com de cambra que la vinculen amb un ampli ventall d’artistes. Ha participat en nombrosos festivals com Encuentro de Música de Santander, Festival Coïncidences, Isola d’Elba Musicale Europa, Schubertíada de Vilabertran, Santo Domingo Festival, Lucerne Festival, Les Reencontres d’Arles, Enclave de Cámara, Heidelberg Streichquartettfest i Hong Kong Arts Festival. 

Ha format part de l’Orquestra de Cadaqués, Orquestra Da Camera i BCN216 i toca regularment amb BandArt, grup liderat pel violinista Gordan Nikolitch. Ha estat convidada com a cap dels segons violins en orquestres com la del Palau de les Arts, Sinfónica de Castilla y León i Orquesta Sinfónica de Euskadi, i com a ajuda de concertino a Royal Scottish National Symphony Orchestra i Helsinborg Symphony Orchestra.

Actualment col.labora com a concertino a l'Orquesta Sinfónica del Principado de Astúrias, Orquesta Sinfónica de Tenerife, Orquesta Nacional d’Espanya o Antwerp Symphony Orchestra. El seu interès per altres gèneres musicals l’ha portada a col·laborar amb Sílvia Pérez Cruz o Alfonso Vilallonga entre d’altres.


Nascuda a Barcelona el 1986, va començar els seus estudis musicals a l’edat de nou anys amb Mª Victoria Fernández, i els va prosseguir amb Gonçal Comellas, Kai Gleusteen i els membres del Quartet Casals. Posteriorment va estudiar amb Yuri Volguin i Zakhar Bron a l’Escuela Reina Sofía de Madrid. Ha assistit a masterclass d'Igor Ozim, Ana Chumachenco, Jean Jacques Kantorow, Ferenc Rados, Antje Weithaas, Menahem Pressler, Eberhard Feltz i Günter Pichler.

Cristina Pozas, viola

Cristina Pozas, viola

Violista Val·lisoletana, realitza els seus estudis superiors de Música a Madrid i Amsterdam.

Amb tota una vida dedicada a les orquestres i la música de cambra, Cristina Pozas ha format part de l’Orquestra de RTVE, OSM i ONE des de l'any 1995, on des de fa dotze anys ocupa el lloc de viola solista i altres orquestres espanyoles de primer nivell.

Forma part de la WOP, Orquestra Mundial per la Pau, sota la batuta de Valeri Guèrguiev.

Ha col·laborat també amb la London Symphony i l’Orquestra de Cadaqués.

Ha dut a terme molta activitat cambrística, i cal destacar les actuacions amb els Solistes de l'ONE i el Quartet de Leipzig.

En la seva tasca docent dins de l’àmbit orquestral, ha estat professora de la JONDE, Iberacademy a Medellín (Colòmbia) i la Jove Orquestra de les Comarques Gironines.

Erica Wise, violoncel

Erica Wise, violoncel

L’Erica Wise va iniciar els seus estudis musicals a l’edat de cinc anys, i els de violoncel als nou quan vivia a Göttingen, Alemanya. Graduada als conservatoris de Peabody i New England, posteriorment va estudiar violoncel barroc al CNR de Paris becada per la Harriet Hale Woolley Fellowship. Els seus mentors principals han estat Ronald Thomas, Colin Carr, David Simpson, Larry Lesser i Gary Hoffman. També ha rebut una gran influència de les ensenyances de Ferenc Rados.

Com a solista ha treballat amb els directors Michael Stern i Keith Lockhart, entre altres, i ha actuat a l’Aspen Music Festival i al Jordan Hall de Boston, MA. És membre fundadora del Dalia Quartet i de Funktion. Ha col·laborat amb artistes com els quartets Quiroga i Henschel, Anthony Marwood i Antje Weithaas.

Durant els últims anys, ha estat convidada als Festivals d'IMS Prussia Cove, Aspen, Kneisel Hall, Tanglewood i Yello Barn, i ha realitzat diverses gires amb la New World Symphony i la Baltimore Symphony Orchestra, com a violoncel·lista solista sota la batuta dels directors Michael Tilson Thomas i Seiji Ozawa. Ferma valedora de la música composta a la nostra època, ha estrenat obres tant a nivell nacional com internacional, bé com a solista o com a membre de Funktion, de compositors com Yuval Gotlibovich, Joan Magrané, Octavi Rumbau, Tristan Perich, Óscar Escudero, Jakob Kirkegaard o Hanne Darboven. Erica Wise és professora de violoncel al Conservatori Superior de Música del Liceu.

Joaquín Arrabal, contrabaix

Joaquín Arrabal, contrabaix

Antic alumne de l'Escola Superior de Música Reina Sofia on a l'abril de 2012 va rebre la Menció "Alumne més Excel·lent".

Ha recollit diferents premis, com el primer premi al Concurs per a Joves Intèrprets "Ciudad de Almendralejo", "Millor agrupació Castellano-Lleonesa" amb el seu quintet Pyntia Ensemble al I Concurs Internacional de Música de Cambra de Castella i Lleó, guardonat al Palau de la Música Catalana Dins el cicle de concerts "El primer Palau" i primer Premi en l'edició del XX del Certamen "Pedro Bote" de Villafranca de los Barros.

Ha estat Membre de l'OJEX, OJA, JONDE, EUYO i Gustav Mahler Jugendorchester, i ha participat en festivals com el Festival Pau Casals de Prades, França, Festival Turina de Sevilla o Festival de Música de Santander entre altres. Ha col·laborat en orquestres professionals com la Mahler Chamber Orchestra, Orquestra Nacional d'Espanya, Orquestra Filharmònica de Santiago de Xile o Orquestra de Castella i Lleó entre altres.

Actualment és solista de contrabaixos a l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu.