Director i artistes convidats

Álvaro Albiach, director
Álvaro Albiach, director

L’obtenció del Gran Premi del Jurat i del Premi del Públic a la 46ª edició del prestigiós Concurs Internacional de Direcció d’Orquestra de Besançon el 1999, va suposar el tret de sortida de la carrera profesional d’ Álvaro Albiach (Llíria – Valencia-, 1968), rere el qual va venir el seu debut al capdavant de l’Orquestra Nacional del Capitole de Toulouse a la Halle aux Grains. Des d’aleshores ha desenvolupat una intensa carrera amb invitacions d’importants orquestres com la Wiener Kammerorchester, NDR Radio Philharmonie de Hannover, Würtembergische Philharmonie, Staatskapelle Halle, Trondheim Symphony, Orchestre d’Auvergne, Orquestra Nacional de Lyon, Flemish Radio Orchestra, Filarmónica de Bogotá o Sinfónica Nacional de Chile, així com de les principals orquestres espanyoles (Orquesta Nacional de España, ORTVE, Sinfónicas de Tenerife, Galícia i Barcelona, Ciudad de Granada,  Comunidad Valenciana, Orquesta de Valencia, Filarmónica de Málaga, etc.).

El setembre del 2012 va ser designat com a Director Artístic i Titular de l’Orquesta de Extremadura, a la que va dirigir per primer cop al juny del mateix any en dos concerts de temporada a Cáceres i Badajoz. Amb ella està desenvolupant una intensa activitat concertística i de projecció de l’agrupació, que està sent reconeguda per públic i premsa ("Albiach, su director titular, ha realizado una labor a todas luces admirable, promoviendo un sonido cuidado y nítido", Justo Romero, octubre 2017). Cal destacar les funcions de Salome de Richard Strauss i de Samson et Dalila de Camille Saint-Säens realitzades al Festival de Teatro Clásico de Mérida, els concerts a l’ Auditorio Nacional de Música de Madrid, així com la primera grabació de l’orquestra per a SONY Classical dedicada a l’obra de José Zárate.

Marta Mathéu, soprano

Marta Mathéu, soprano

Dotada d’un rotund sentit de la musicalitat i un inqüestionable domini del seu instrument, la soprano Marta Mathéu esquiva qualsevol intent de ser encasellada. En els últims anys està recollint els fruits d’una sòlida carrera, i rep elogis de procedències tan diverses com ho és el seu repertori. Són celebrades les seves interpretacions de Bach sota la direcció de Jordi Savall a diferents escenaris europeus (entre ells, la Philharmonie de París). Al concurs Tenor Viñas del Liceu va ser guardonada per les seves interpretacions de Mozart, i recentment ha incorporat alguns dels principals rols d’òperes de Puccini, Rossini i Wagner.

Com a intèrpret de música espanyola, ha estat premiada la seva gravació en el paper protagonista (Francina) de la Cançó d’amor i de guerra de Rafael Martínez Valls, la primera completa des de la que va protagonitzar Montserrat Caballé l’any 1964. A més, manté una constant activitat liederística en companyia de pianistes com Albert Guinovart, qui va acompanyar Victòria dels Àngels en els seus recitals. En el camp simfònic i l’oratori, ha interpretat, entre moltes altres partitures, la Novena de Beethoven i la Segona de Mahler sota batutes com Gustavo Dudamel i Victor Pablo Pérez. Al llarg de la seva carrera, ha actuat també dirigida per Antoni Ros Marbà, Neville Marriner i Fabio Biondi. S’ha format amb Ana Luisa Chova, Montserrat Caballé, Elena Obraztsova i Wolfram Rieger. Ha cantat en alguns dels escenaris més destacats del món, incloent el Palau de la Música Catalana, el Teatro Real, el Liceu de Barcelona i la Philharmonie de París i el Concertgebouw d’Amsterdam. La seva formació musical es va iniciar com a pianista i organista.

Andrea Martí, soprano

Andrea Martí, soprano

Andrea Martí, nascuda al Perelló l’any 1999 comença els estudis musicals a l’escola de música del Perelló en l’especialitat de saxofon amb el professor Andreu Ferré.

Posteriorment, es trasllada al Conservatori de Música de Tortosa on finalitza, sota el mestratge de Mercè Baiget, el Grau Professional de cant i obtenint Premi d’Honor Extraordinari. Actualment cursa 3r de Grau Superior al Conservatori del Liceu amb la professora Marta Mathéu.

Ha rebut consells de Lluís Vilamajó, Cynthia Sanner, Ofèlia Sala, Xavier Sabata i Kurt Widmer. Entre el 2019 i el 2021 va formar part del Cor Jove de l’Orfeó Català. Ha format part de les edicions del Cor Jove Nacional de Catalunya 2019 i 2020, amb Mireia Barrera i Lluís Vilamajó respectivament.

Com a solista ha cantat el Gloria de Vivaldi entre altres interpretacions i també ha interpretat El Giravolt de Maig amb el rol de Rosaura. Ha participat el passat Nadal a la producció del Cant de la Sibil·la, amb el Cor Francesc Valls sota la direcció de Pere Lluís Biosca.

Clàudia Bravo, actriu

Clàudia Bravo, actriu

Nascuda a Barcelona l'any 1994. Comença a formar-se al món de les arts escèniques a
partir dels set anys, fent teatre, dansa i música a Sabadell.

Amb quinze anys realitza un curs d'interpretació, cos i veu a l'escola Eòlia, Barcelona.


Amb divuit anys, comença el seu recorregut de formació professional a l'escola Aules,
Barcelona. En aquesta mateixa escola, rebrà classes de cant pel professor Joan Vàzquez
i la Susana Domenech. Rebrà classes d'interpretació per l'Elena Fortuny, el Roger Júlia, la
Mireia Sanmartin, el Jumon Erra, l'Albert Triola... Les classes de Broadway jazz i ballet
clàssic les rebrà per la Beatriz Macias i l'Oscar Reyes.


A Barcelona, participa en musicals com L'Illa del tresor al Teatre Regina i produït pel
Musical Més Petit, Els Tibipowers un espectacle infantil al Parc Del Tibidabo i a La jaumla de las locas de Nostromo Live al Teatre Tívoli. A Madrid participa al musical
Cruz de navajas amb las seva gira al Teatre La Rambleta, València i al Teatro Arriaga,
Bilbao, produït per Fade Out Studios.


A televisió ha tingut pas per l'última edició de Oh happy day un programa concurs
vocal de TV3.

Cisco Cruz, actor

Cisco Cruz, actor

Actor, cantant, músic i director. Llicenciat en art dramàtic a l’Institut del Teatre. Musicalment és molt versàtil i toca el violoncel, piano, guitarra, percussió i baix. També fa producció musical.

En teatre s’ha pogut veure a MAREMAR de Dagoll Dagom, com a protagonista a Mayumana-Rumba!, El Petít Príncep (Àngel Llàcer) i El vol de l’àliga, musical del qual n'és compositor. Ha estat en altres projectes com Yvonne, princesa de Borgonya al Festival Temporada Alta, El bosc de la música i Rent, de Joan Maria Segura, o El barret de palla de Florència, entre d’altres.

Ha estudiat cant i dansa i amb diversos mestres com Gabriella Tzsél, Neus Ferández o STOMP. És el cantant del grup de Rumba La casita del huerto.

Se l’ha pogut veure a 300, Història de Catalunya a TV3 i al videoclip Benvinguts al llarg viatge de Txarango i en diferents figuracions cinematogràfiques com The Pelayos. Dedica part del seu temps a la pedagogia fent de professor de música, teatre i coaching actoral.

Cor Geriona i Cor Geriona Juvenil
Cor Geriona i Cor Geriona Juvenil

Geriona va néixer com a coral infantil l’any 2001 a l’Escola Municipal de Música de Girona amb la idea de crear un cor infantil d'alt nivell  amb una bona formació tècnica i musical.

El projecte consta de tres agrupacions corals: infantil,  Juvenil  i Cor Geriona. En aquesta ocasió participen  el cor jove i les noies de Cor Geriona.

Geriona juvenil format per uns 25 nois i noies dels 13 als 18 anys i Cor Geriona agrupació d’unes quinze noies ara Cor de l’Auditori de Girona han treballat  gran varietat de repertori , han pogut representar arreu de Catalunya uns deu espectacles i enregistrats tres discs: “La veu feta emoció”, “Instants” i “Nadal a Veus”. L’any 2013 van quedar semifinalistes del programa “oh happy day” .

 

Imma Pascual, directora del Cor Geriona

Imma Pascual, directora del Cor Geriona

 La música és imprescindible per a la seva felicitat des de la infantesa. Pianista, cantant i directora de cors, amb una gran vocació per la pedagogia musical.

Comença a exercir com a professora als setze anys i no deixa de formar-se per poder transmetre els coneixements necessaris als alumnes per ser feliços amb la música com ho ha estat ella mateixa. Des del 1991 és professora i cap de departament de cant coral de l’Escola Municipal de Música de Girona.

El món de la veu l’apassiona en la seva totalitat: la tècnica, la veu solista, la veu coral, les patologies de la veu i els seus tractaments i per sobre de tot la veu com a expressió de l’emoció. El 2013 participa com a directora del Cor Geriona al conegut programa de televisió de TV3 Oh Happy Day en la seva primera edició, i aconsegueix sorprendre els espectadors pels resultats musicals del cor i per la seva personalitat propera i encisadora. 

Cor de noies de Claudefaula
Cor de noies de Claudefaula

El cor de noies de Claudefaula neix l’octubre de 2011 sota la direcció de Quim Bonal, a la mateixa escola amb la intenció de donar continuïtat a la veu blanca del cor infantil.

Les edats de les noies són diverses i el repte és el perfeccionament de la veu i poder treballar un programa més ambiciós amb obres d’un nivell vocal superior que ens permeti assolir noves fites, nous reptes en el repertori coral i d’aquesta manera elevar el nivell de qualitat vocal del cor.

El cor ha participat en diversos esdeveniments corals des de la seva creació a Girona i a Catalunya. L’any 2013 amb motiu de l’aniversari de Joana Raspall estrena l’espectacle “12 poemes, 12 cançons” a l’auditori de Celrà i a Girona ciutat. Obté el segon premi de veus  femenines al concurs a cappella de Malgrat de Mar, edició de 2014. El 2016, amb motiu del concert a l’Auditori de Girona del cor de la pel·lícula “Los chicos del coro” ofereix algunes cançons de Nadal i comparteix repertori amb aquest cor. El Nadal de 2020 canta, juntament amb el Cor de noies de l’Arc de Barcelona, l’obra “A Ceremony of Carols” de Britten, organitzat pels amics del Museu d’Art de Girona. L’any 2019 ofereix un homenatge a la música coral de Zoltán Kodály al paranimf de la UB i a la ciutat de Girona.

Aquest curs el cor té previst dues estrenes d’obres de noves compositores emergents de la ciutat de Girona. Actualment és dirigit per Glòria Bonal.

Glòria Bonal, directora de Claudefaula

Glòria Bonal, directora de Claudefaula

Glòria Bonal neix a Barcelona i estudia a l’escola de música l’Arc. Continua els seus estudis musicals al Conservatori Municipal de Barcelona i Girona, en l’especialitat de música antiga, Flauta de Bec. Estudia direcció coral amb L. Heltay, J. Prats i d’altres.

Compagina els seus estudis de pedagogia general i Màster en educació en la diversitat amb la seva pràctica i docència musical.

Des del 1983 s’estableix a Girona on co-funda l’escola de música “El Tamborí” i uns anys després, el 1996 Claudefaula escola de música, que dirigeix actualment.

És cantaire del Cor de noies de Claudefaula des de la seva fundació i des de l’any 2020 n’és la directora.