Directora i solista convidades

Isabel Rubio, directora
Isabel Rubio, directora

© Foto: Anita Torres

Directora d'Orquestra murciana, actualment Directora Associada de l'Orquestra Vigo 430 i la Jove Orquestra Simfònica de Granada.

Recentment, ha resultat finalista al concurs per a la plaça de director assistent de l'orquestra Filharmònica de Berlín i de Kirill Petrenko.

Guanyadora del I Concurs de Direcció d'Orquestra a Aspe, del I Concurs Internacional de Direcció Ciutat de Villena i guanyadora de les I Trobades sobre Direcció Orquestral a Bilbao.

Ha estat seleccionada per participar en diversos concursos de direcció a França, Portugal, Alemanya, Holanda i Itàlia, on va resultar semifinalista del Concurs Internacional Premi Guido Cantelli.

Anteriorment va ser directora assistent de l'Orquestra de València i assistent de Lucas Macías a la Jove Orquestra Nacional d'Espanya. Ha estat directora assistent a diferents produccions operístiques com el Gat Montés al Teatre Campoamor de Oviedo dins del Festival de Teatre Líric Espanyol.

Ha dirigit a l'Orquestra Filharmònica de Gran Canària, Orquestra de València, Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia, Orquestra Oviedo Filarmonia, Orquestra de Cambra Illa de Menorca, Orquestra Federal de la Comunitat Valenciana, Jove Orquestra de Castelló, Orfeó Valencià, Orquestra de Cambra Sine Tempore i les Bandes professionals de Madrid, Bilbao, Alacant, Pontevedra, Santiago de Compostel·la i Vitòria.

Va exercir com Directora Titular de les Bandes de Sant Pere del Pinatar i Santomera a Múrcia, i la Banda de Lalín a Pontevedra.

Va ser membre de la Brussels Philarmonic Orchestra, la Chapelle Musicale de Tournai a Bèlgica, i de l'Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia.

Dirigeix ​​a festivals com el Pärnu Music Festival a Estònia, Festival Internacional de la Setmana de Música Religiosa de Conca, el festival d'orgue de Lugo, les Trobades de Composició de l'Orquestra de València, l'Ourearte Music Fest a Portugal, el Concurs Internacional de Violí CullerArts i el Festival Internacional de Música de Cinema de Màlaga.

Elena Rey, violí
Elena Rey, violí

© Foto: Silvia Poch

Guardonada en diferents concursos, duu a terme una carrera com a solista i músic de cambra que la vinculen a un gran ventall d'artistes.

Actualment col·labora com a concertino convidada a orquestres com Orquesta Sinfónica del Principado de Asturias, Orquesta Sinfónica de Tenerife, Orquesta Nacional de España, Orquesta de Extremadura, Orquesta Filarmónica de Gran Canaria, Orquesta Sinfónica de Bilbao, Orquesta de Sevilla, Orquesta Ciudad de Granada i Antwerp Symphony Orchestra. Ha treballat com a concertino/directora amb formacions com la Camerata de la Schubertiada i la Camerata Penedès.

Ha tocat amb músics com Claudio Martínez Mehner, Seon-Jin Cho, Maria João Pires, Marta Argerich, Vera Martínez Mehner, Natalia Prishepenko, Gordan Nikolitch, David Quiggle, Jonathan Brown i Matthias Goerne entre d'altres. Ha participat en nombrosos festivals com a Trobada de Música de Santander, Festival Coïncidences Angers, Isola d'Elba Musicale Europa, Schubertíada de Vilabertran, Musika-Musica Bilbao, Huddersfield Festival, Sant Domingo Festival, Lucerne Festival, Les Reencontres d'Arles, Stresa Festival , Enclavament de Cambra, Heidelberg Streichquartettfest, Biennal de Quartets de Barcelona, ​​Hong Kong Arts Festival, Música Ocupa Equador, Salzburg Festival, i els Proms de Londres. Els seus concerts han estat retransmesos per Catalunya Música, Radio Clásica i Deutschlandkuktur.

Ha actuat a les principals sales d'Europa com el Palau de la Música de Barcelona, ​​l'Auditori de Barcelona, ​​l'Auditori Nacional de Madrid, la Fundação Gulbenkian de Lisboa, el Concertgebouw d'Amsterdam, Philharmonie de Berlín, Elbphilharmonie d'Hambrugo i Royal Albert Hall de Londres.

Elena ha estat membre del Dalia Quartet, Trio Lorca i de l'Orquestra de Cadaqués, i forma part de l'Orquestra Da Camera (liderada entre d'altres per Alexander Janiczek, Peter Hanson i Antje Weithaas) i BCN216. Toca regularment amb Funktion Ensemble, Crossing Lines i BandArt, grup liderat pel violinista Gordan Nikolitch.

A l'àmbit docent és convidada regularment com a professora en joves orquestres com la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, Jove Orquestra Nacional de Catalunya, Joven Orquesta de la Comunidad de Madrid i la Joven Orquesta Nacional de España. Durant el curs 2019/2020 ha estat professora de violí al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona.

El seu interès per altres gèneres musicals la porta a col·laborar amb artistes com Sílvia Pérez Cruz o Alfonso de Vilallonga en projectes que engloben diversos estils des del flamenc fins al jazz actuant a Europa, Amèrica del Sud i Àsia en llocs tan emblemàtics com el BlueNote de Tòquio.

Nascuda a Barcelona el 1986, ha estat alumna de Gonçal Comellas, Kai Gleusteen i els membres del Quartet Casals al Conservatori Superior del Liceu i l'Escola Superior de Música de Catalunya. Posteriorment va estudiar amb Yuri Volguin i Zakhar Bron a l'Escola Superior de Música Reina Sofia on va ser guardonada amb els premis d'”Alumna més Excel·lent” a la càtedra de violí Zakhar Bron, a la càtedra de quartet de corda ia la càtedra de grups amb piano. Ha assistit a masterclass d'Igor Ozim, Ana Chumachenco, Jean Jacques Kantorow, Ferenc Rados, Antje Weithaas, Menahem Pressler, Eberhard Feltz o Günter Pichler entre d'altres.

Toca un violí Stefan-Peter Greiner.