Professorat JOCG 2023
Krzysztof Wisniewski i Anna Urpina, violí
Cristina Pozas, viola
Laura Peribáñez, violoncel
Marta Fossas, contrabaix
Cèlia Salas, flauta
Pau Roca, oboè
Lluís Casanova, clarinet i vent fusta
Clara Canimas, fagot
Anna Ferriol, trompa
Meritxell Lanau, trombó i vent metall
Pau Montané, percussió

Krzysztof Wisniewski, violí
Nascut a Polònia al si d'una família de músics, el seu pare és el seu primer professor. Va prosseguir els seus estudis amb Oscar Ruppel, alumne directe d'Eugène Ysaÿe. Es va graduar a l'Acadèmia Frederic Chopin de Varsòvia amb Krzysztof Jakowicz i Oleg Krysa.
Ha format part de l'Orquestra de Cambra de Varsòvia i també de la Filharmonia de Cambra Polonesa, amb què ha realitzat nombroses gires per tot el món. Des del 1991 fins al 2009 va ser assistent de concertino de l'Orquestra Simfònica de Castella i Lleó.
És convidat com a concertino en orquestres com la Camerata Ibérica, Orquestra Simfònica de Castella i Lleó, Simfònica de Bilbao, OBC, Orquestra Simfònica de Tenerife, Filharmònica de Gran Canària, Orquestra de Cadaqués, Orquestra d'Extremadura, Orquestra Nacional d'Espanya i World Orchestra for Peace, Filharmònica de Medellín i Simfònica Nacional de Colòmbia, país, on, a més, desenvolupa des de fa molts anys una tasca docent.
Desenvolupa una intensa activitat camerística en diversos grups, destacant col·laboracions amb el Quartet Bretó. Del 2009 al 2018 ha estat Solista de primers violins de l'Orquestra Nacional d'Espanya. Des del 2014 forma part de la World Orchestra for Peace sota la direcció de Valeri Giergiev. Des del 2018 al 2020 va ser concertino de l'Orquestra d'Extremadura. Des del gener 2021 és concertino de la Franz Schubert Filharmonia.
Ha actuat com a solista amb l'Orquestra Nacional d'Espanya, l'Orquestra Simfònica de Castella i Lleó i la Filharmònica de Medellin interpretant la Simfonia concertant de W.A.Mozart. Amb l´Orquestra d´Extremadura el doble concert de J. Brahms. Orquestra de la Comunitat de Madrid i amb la World Orchestra for Peace.

Anna Urpina, violí
La violinista Anna Urpina, un fenòmen emergent de l'escena europea de la Música Antiga, no para de rebre elogis per les seves importants i personals interpretacions del repertori que recórrer des del segle XVII fins al XXI. Deixeble directa del gran violinista Enrico Onofri, solista de la gira Ambronay European Baroque Academy, ha actuat en nombrosos Festivals a Anglaterra, Noruega, Polònia, Espanya actuant amb reconeguts ensembles com Les Musiciens du Prince, Orquestra Age of Enlightement, Vespres d'Arnadí, Freiburger Barockerorchetser, European Union Baroque Orchestra i Concertino assistent de Orquestra Barroca de Barcelona, entre d'altres.
Anna Urpina (1988) es forma a Madrid, a la Universitat de Madison-Wisconsin amb Vartan Manoogian, al Royal Conservatoire Bruxelles amb Shirly Laub i a la Hochschule für Musik Leipzig amb Mariana Sirbu.
Ha estat concertino i solista de la JONC, la JONDE i membre de la Gustav Mahler Jungendorchester, EUYO i Orquestra Schleswig -Holstein, actuant en sales tan prestigioses com Musikverein de Viena, Konzerthaus de Berlin Concertgebouw Amsterdam i Berliner Philarmonie. Ha obtingut primers premis en el Concurs de Xàtiva i el Concurs Marcos Pedro Jimeno.

Cristina Pozas, viola
Violista Val·lisoletana, realitza els seus estudis superiors de Música a Madrid i Amsterdam. Tota una vida dedicada a les orquestres i la música de cambra. Ha format part de l’Orquestra de Radio Televisión Española, Orquestra Simfònica de Madrid i Orquestra Naciona d'Eslanya des de l'any 1995, on des de fa dotze anys ocupa el lloc de viola solista.
Ha col·laborat amb les orquestres espanyoles de primer nivell. Forma part de la World Orchestra of Peace, Orquestra Mundial per la Pau, sota la batuta de Valeri Guèrguiev. Ha col·laborat també amb la London Symphony i l’Orquestra de Cadaqués.
Ha dut a terme molta activitat cambrística, destacant les actuacions amb els Solistes de l'Orquestra Nacional d'Espanya i el Quartet de Leipzig.
En la seva tasca docent dins de l’àmbitt orquestral, ha estat professora de la Joven Orquesta Nacional de España, Iberacademy a Medellín (Colòmbia) i la Jove Orquestra de les Comarques Gironines des de l'any 2011.

Laura Peribáñez, violoncel
Nascuda a Barcelona, va debutar amb 9 anys a l’Auditori de Barcelona i des de llavors actua extensament a nombroses sales d’Espanya i Europa. Formada a Barcelona, Brussel.les i Londres, al llarg de la seva carrera ha rebut el reconeixement i suport d’institucions com la Hattori Foundation, Drake Calleja Trust, Craxton Memorial Trust i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. L’any 2020 va guanyar el 3r premi al concurs de corda de Juventudes Musicales de España i una beca Banc Sabadell atorgada per la British Spanish Society per cursar un Artist Diploma al Royal College of Music, institució que l’ha guardonada amb el premi Antonio Brosa.
Ha actuat i gravat per Decca, ECM Records i Classic FM a Londres i ha ofert nombrosos concerts arreu d’Europa incloent Flagey (Brussel·les), White Piano Hall (Vilnius), J K Matthews Great Hall (Pretòria), Palau de la Música Catalana i Auditorio de Zaragoza. Festivals recents inclouen Aurora Chamber Music (Suècia), ICMC Schloss Weikersheim (Alemanya) i Cello Biënnale Amsterdam (Holanda). Ha compartit escenari i rebut consell del Quartet Casals, Frans Helmerson, Gary Hoffman, Ferenc Rados, Heime Müller, Lluís Claret i Gordan Nikolić entre altres.
Realitza la seva tasca professional al Regne Unit en col.laboració amb l’Institut Ramon Llull i l’Ambaixada Espanyola al Regne Unit. Recentment ha actuat al Palau de les Naciones Unides de Ginebra i ha protagonitzat el vídeo institucional del Palau de la Generalitat de Catalunya.
Va ser membre de la JOCG els anys 2011 i 2012.

Marta Fossas, contrabaix
Marta Fossas i Mallorquí nascuda a Girona el 1996 comença a estudiar contrabaix a l'Escola Municipal de Música de Girona a l'edat de 7 anys amb Pere Coma, i cursa el grau professional al Conservatori de música Isaac Albèniz de la Diputació de Girona amb Stanislava Ivanova. L’any 2014 ingressa a la Folkwang Universität der Künste, a Essen, Alemanya, on estudia el Grau Superior a la classe de Niek de Groot i amb Olivier Thiery i Pierre-Emmanuel de Maistre com a professors assistents.
L'any 2018, es trasllada a Amsterdam, Holanda, on estudia el Màster en perfeccionament musical al Conservatorium van Amsterdam, amb Olivier Thiery, Felix Lashmar, Ying-Lai Green i Burak Marlali. Ha rebut classes de prestigiosos contrabaixistes com Rick Stotijn, Matthew McDonald, Wies de Boève, Thèotime Voisin, Nicky Schwartz i Zoran Markovic entre d'altres. Pel que fa a formació orquestral, deu una bona part del seu aprenentatge a la formació amb joves orquestres i orquestres professionals. Ha estat membre de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), Jove Orquestra Athenea, Jove Orquestra de les Comarques Gironines (JOCG), Jove Orquestra Auditori de Girona, Schleswig-Holstein Musik Festival Orchestra (Alemanya) i Pacific Music Festival Orchestra (Japó). També ha estat convidada com a primer contrabaix a la Joven Orquesta Sinfónica de Cantabria (JOSCAN).
Ha estat academista a la Royal Concertgebouw Orkest (RCO), Netherlands Philharmonisch Orkest (NedPho), Phion Orkest, les tres als Països Baixos, i a l’Essener Philharmoniker, a Alemanya. Ha col·laborat en nombroses ocasions amb l'Orquestra de Cadaqués i la Radio Philharmonisch Orkest, i toca habitualment amb “Les Dissonances”, França.
Des de l’octubre de 2021 és membre titular de l'Orchestre Philharmonique de Radio France, amb seu a Paris.

Cèlia Salas, flauta
Nascuda a Reus l'any 1995, inicia els seus estudis amb la professora Nèlia Sanxís l'Escola i Conservatori de Música de Reus rebent el Premi Extraordinari de flauta. Continua la seva formació al Conservatorio Superior de Música de Aragón (CSMA) amb els professors Fernando Gómez, Antonio Núez y André Cebrián. També ha ampliat els seus coneixements interpretatius amb professors com Emily Beynon, Andrea Oliva, Davide Formisano, Ulrich Biersack, Chiara Tonelli, Júlia Gállego, Salvador Martínez, Vicens Prats, Christian Farroni, Magdalena Martínez, Paco Varoch i Aldo Baerten, entre altres.
Forma part de diverses joves orquestres com la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE), la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC i JONC Alevins), la Jove Orquestra de les Comarques Gironines (JOCG) i participa com academista a la Mahler Chamber Orchestra (MCO). Ha tocat a sales com la Pau Casals i la Oriol Martorell de l’Auditori de Barcelona, la Sala Mozart de Saragossa, a la Philharmonie de Colònia, a la Konzerthaus de Dortmund, a la Philharmonie d’Essen, al Teatre Arriaga de Bilbao, al Teatre Principal de Vitoria i a l’Auditori de Girona, entre altres.
Continuant amb els estudis, cursa el Máster a l’Hochschule für Musik Detmold amb el professor János Bálint mentre col·labora amb la Detmolder Kammerorchester. A nivell cambrístic, ha col·laborat amb Murtra Ensemble i és membre fundadora de Bärhof Ensemble.

Pau Roca, oboè
Cursa els seus estudis a l’Escola Superior de Música de Catalunya, amb els professors Eduardo Martínez i Dolors Chiralt. Forma part de la Jove orquestra de les Comarques Gironines, Jove Orquestra Nacional de Catalunya i la Joven Orquesta Nacional de España. També participa a la Mahler Chamber Academy Orchestra i ha estat membre del Quintet DaCap.
Col·labora amb orquestres com l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), Orquestra de Cadaqués, Banda Municipal de Barcelona, Orquesta del Reino de Aragón, ORCAM, entre d’altres. Així mateix, participa en grups de cambra com Murtra Ensemble, LleidArt Ensemble i Bärhof Ensemble, i inicia els seus projectes personals amb el Trio Capmany i el Quintet SenArts.
Actualment combina la seva activitat docent al Conservatori de Girona amb la d’interpretació, formant part d’orquestres com Franz Schubert Filharmonia i GIO Symphonia. A més, està cursant el Màster en Música Antiga amb el professor Josep Domènech a l’ESMUC.

Lluís Casanova, clarinet i vent fusta
Lluís Casanova Martínez acabà els seus estudis de grau superior a l’ESMUC l’any 2016, en l’àmbit d’interpretació clàssica i contemporània en l’especialitat de clarinet, sent Josep Fuster Martínez el seu professor d’instrument. El juny de 2018 va acabar un màster en interpretació al conservatori de Maastricht (Holanda) amb Roeland Hendrikx, obtenint les màximes qualificacions finals amb Cum Laude.
Actualment és membre de l’orquestra Franz Schubert Filharmonia (la temporada 2021/2022 serà la quarta com a membre de la formació) i membre fundador del Bärhof Ensemble i Air Duo. Des de la temporada 2021/2022, és col·laborador habitual de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). També és el clarinetista baix de l’Orlando Festival, un festival de música clàssica a Kerkrade (Holanda) on també imparteix masterclass de música de cambra. Actualment és professor de clarinet a l’Escola Municipal de Música i Conservatori de Vic i participa amb la fundació de La Caixa amb projectes pedagògics per escoles i programes familiars.
L’any 2018 va guanyar la beca Yamaha Music Foundation of Europe i va obtenir el segon premi al XVI Concurs de Música de Cambra Ecoparque de Trasmiera (Santander).
Ha format part de diferents joves orquestres a nivell de Catalunya com la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) i la Jove Orquestra de les Comarques Gironines (JOCG). L’any 2015 i el 2016 va formar part de l’acadèmia de la Mahler Chamber Orchestra (MCO) i el 2017 va guanyar la plaça de l’acadèmia de l’orquestra Phiharmonie Zuidnederland (Holanda).
L’estiu del 2016 va començar la seva activitat concertista com a solista interpretant el concert de Mozart amb la Jove Orquestra de les Comarques Gironines (JOCG). El 2021 ha realitzat l’estrena absoluta de l’obra Nous Horitzons (obra per a clarinet solista, cobla i percussió) amb la cobla Montgrins en el Festival de Música Masquefa Sona Bé.

Clara Canimas, fagot
Clara Canimas i Furcarà cursa els seus estudis superiors a l’Escola Superior de Música de Catalunya amb David Tomàs, Salva Sanchís i Guilhaume Santana. Ha format part de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines i de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya.
Posteriorment, participa com a academista a la Mahler Chamber Orchestra i col·labora professionalment amb la BOS, OBC, Banda Municipal de Barcelona, Orquestra de Cadaqués, Orquestra de València, Gio symphony, Franz Schubert Filharmonia, Camerata Penedès, entre altres.
En el món cambrístic, ha tocat amb el Murtra Ensemble i ha iniciat els seus propis projectes formant Bärhof Ensemble, Trio Capmany I SenArts Quintet, amb els quals ha guanyat el 2n premi del concurs nternacional de cambra Carl Nielsen.

Anna Ferriol, trompa
Nascuda a Girona, Anna Ferriol De Ciurana inicia els seus estudis al Conservatori de Música de la seva ciutat natal. Continua a l’ Escola Superior de Música de Catalunya, amb el professor José Vicente Castelló. La seva trajectòria continua a la Hochschule für Musik Hannover on estudia amb el professor Markus Maskuniitty, finalitzant el Master en Interpretació Musical el 2017.
El 2016 es muda a Estocolm i comenca la seva carrera orquestral com a academista a la Royal Stockholm Philharmonic Orchestra. El mateix any guanya la placa a l’Orquestra de la Ràdio Sueca on des de llavors n’ha sigut membre.
Ha participat en projectes amb l’orquesta de l’Òpera de Hannover (Staatsoper Hannover), l’Orquesta Filharmònica d’Oslo, l’Orquesta de Cambra de Suècia i la Mahler Chamber Orchestra.
Col.labora amb la Royal Stockholm Philarmonic Orchestra, amb l’orquestra de la Royal Swedish Opera i és convidada regular al quintet Stockholm Chamber Brass.
En l’àmbit educatiu ha donat classes a l’ESMUC, al Conservatori de Glasgow i al Conservatori de Birmingham.
Va ser membre de la JOCG de 2008 a 2013.

Meritxell Lanau, trombó i vent metall
Meritxell Lanau Mas nascuda a Manresa, inicia els seus estudis de música als sis anys com a flautista al Conservatori de Música de la seva ciutat natal. Als setze anys decideix canviar la flauta pel trombó de vares de la mà de Jordi Masip i de Francisco Palacios i un any després ja forma part de diverses orquestres joves com la JONC alevins o la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, entre d'altres.
El 2009 es trasllada a València per estudiar amb el prestigiós professor de trombó Carlos Gil al Conservatori José Iturbi que compaginarà com alumna de l'Acadèmia de Trombó Spanish Brass i com alumna de Juan Carlos Matamoros a Madrid.
Posteriorment, es trasllada a Barcelona per estudiar al Conservatori Superior del Liceu amb Gaspar Montesinos on es treu el Grau Superior. Més tard continua la seva formació amb trombonistes de renom com Gilles Miller, Abbie Conan i Jacques Mauger.
Des de la seva arribada a Barcelona comença a col·laborar regularment amb diverses orquestres professionals com l'Orquestra Simfònica del Vallès, l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra, l'Orquestra de Sant Cugat, Real Orquestra Simfònica de Sevilla, Franz Schubert Filharmonia, entre d'altres.
Ha format part de diverses formacions de cambra amb les que ha participat en festivals nacionals i internacionals destacant el Festival Internazionale Italian Brass Week, International Trombone Association, Congrés Internacional de Trombó de València i col·laborat amb Joventuts Musicales d'arreu del territori.
Interessada en la docència ha estat professora de diverses orquestres Joves i actualment és professora permanent de l'Acadèmia Orquestral Simfònics de Barcelona. Des del 2018 és professora de l'Escola de música i Conservatori Creu Alta de Sabadell i de l'Escola de música Pere Burés de Rubí.

Pau Montané, percussió
Nascut a Vilanova i la Geltrú, inicia els seus estudis al Conservatori Municipal de Música d’aquesta localitat. L’any 2012 obté el títol de Grau Professional al Conservatori del Liceu amb els professors Juan Francisco Ruiz, Marc Cabero i Ivan Herranz. La Fundació de Música Ferrer-Salat el va guardonar amb una beca per a joves promeses, en la seva segona edició. El maig de 2016 finalitza els seus estudis de Grau Superior, especialitat en Interpretació Percussió Música Clàssica i Contemporània a l’ESMUC sota la tutela dels professors Miquel Bernat, Lorenzo Ferrándiz i Gratiniano Murcia.
Ha rebut classes magistrals de reconeguts percussionistes com, Philippe Spiesser, David Friedman, Éric Sammut, Richard O’Donnell, Fernando Hashimoto, Emmanuel Sejourné i Nuno Aroso, entre d’altres.
També ha sigut membre de diverses joves orquestres, com la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans i la Jove Orquestra de les Comarques Gironines (2009-2013).
En l’àmbit professional, actualment és timbaler solista de la Franz Schubert Filharmonia i membre de la Gio Symphonia. També col·labora amb formacions com l’OBC, l’Orquestra de Cadaquès, l’Orquestra Filharmònica de Praga, l’Orquestra Simfònica del Vallès, la Camerata Eduard Toldrà, l’Orquestra Terrassa 48 i l’Orquestra de Granollers, entre d’altres.
Des del curs 2018/19 és professor de percussió de l’Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat de Vilanova i la Geltrú.
-
Jove Orquestra Comarques Gironines
Font de l'Abat, 21 17007 Girona
info at jocg dot cat