Direcció i solistes

Isabel Rubio, directora

Isabel Rubio, directora

© Foto: Anita Torres

Directora d'Orquestra murciana, actualment Directora Associada de l'Orquestra Vigo 430 i la Jove Orquestra Simfònica de Granada. Recentment, ha resultat finalista al concurs per a la plaça de director assistent de l'orquestra Filharmònica de Berlín i de Kirill Petrenko.

Guanyadora del I Concurs de Direcció d'Orquestra a Aspe, del I Concurs Internacional de Direcció Ciutat de Villena i guanyadora de les I Trobades sobre Direcció Orquestral a Bilbao. Ha estat seleccionada per participar en diversos concursos de direcció a França, Portugal, Alemanya, Holanda i Itàlia, on va resultar semifinalista del Concurs Internacional Premi Guido Cantelli.

Anteriorment va ser directora assistent de l'Orquestra de València i assistent de Lucas Macías a la Jove Orquestra Nacional d'Espanya. Ha estat directora assistent a diferents produccions operístiques com el Gat Montés al Teatre Campoamor de Oviedo dins del Festival de Teatre Líric Espanyol.

Ha dirigit a l'Orquestra Filharmònica de Gran Canària, Orquestra de València, Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia, Orquestra Oviedo Filarmonia, Orquestra de Cambra Illa de Menorca, Orquestra Federal de la Comunitat Valenciana, Jove Orquestra de Castelló, Orfeó Valencià, Orquestra de Cambra Sine Tempore i les Bandes professionals de Madrid, Bilbao, Alacant, Pontevedra, Santiago de Compostel·la i Vitòria. Va exercir com Directora Titular de les Bandes de Sant Pere del Pinatar i Santomera a Múrcia, i la Banda de Lalín a Pontevedra. Va ser membre de la Brussels Philarmonic Orchestra, la Chapelle Musicale de Tournai a Bèlgica, i de l'Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia.

Dirigeix ​​a festivals com el Pärnu Music Festival a Estònia, Festival Internacional de la Setmana de Música Religiosa de Conca, el festival d'orgue de Lugo, les Trobades de Composició de l'Orquestra de València, l'Ourearte Music Fest a Portugal, el Concurs Internacional de Violí CullerArts i el Festival Internacional de Música de Cinema de Màlaga.

Aquest any ha estat nomenada directora titular de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines fins al 2027.

Belén Clemente, directora assistent

Belén Clemente, directora assistent

Estudia guitarra clàssica amb Elisabeth Roma al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, a més de formar part de diverses bandes de música de la província de Castelló com a trompetista.

L’any 2018 entra a formar part del Cor de Noies de l’Orfeó Català, formació amb la qual ha treballat amb mestres com Zubin Mehta, Jonathan Nott o Gustavo Dudamel. 

L’any 2019 inicia els seus estudis a l’Escola Superior de Música en l’especialitat de direcció, i treballa amb mestres com Salvador Brotons, Johan Duijck, Simon Halsey i Andrés Salado. Paral·lelament, estudia cant clàssic amb Oriol Rosés, Assumpta Mateu i Carmen Bustamante. 

Ha estrenat diversos obres de joves compositors, entre elles el musical “El Gran Gatsby”, al cicle Clàssica Jove a l’Atlàntida de Vic.

Actualment és una de les directores artístiques i musicals de l’Original Soundtrack Orchestra.