Qui som

Jaume Lleixà, director artístic

Jaume Lleixà, director artístic

Apassionat per la música i pels idiomes, ha desenvolupat la seva activitat professional principalment en l'àmbit de la gestió cultural i de la coordinació tècnica i artística d'orquestres simfòniques com l'Orquestra Simfònica del Vallès, l'Orquestra Simfònica Segle XXI i l'Orquestra de Cadaqués.

En la vessant pedagògica, lidera projectes educatius entesos com a mecanismes de professionalització per a joves talents.

Ha completat aquesta vocació amb una sòlida experiència empresarial. Amant de viatjar i de practicar els idiomes que coneix, ha ideat i coordinat nombrosos projectes culturals i socials, per apropar el coneixement a tots els àmbits de la nostra societat, amb la ferma convicció que entre tots és possible construir un món millor. 

És director artístic de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, director tècnic de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya i coordinador artístic de la Fundació Metalquimia.

Meritxell Maset, directora tècnica

Meritxell Maset, directora tècnica

Directora tècnica de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines i coordinadora de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, compagina la seva vessant de gestió amb la docència.

Com a mestra d'educació musical, imparteix classes a la Facultat d'Educació i Psiclogia de la Universitat de Girona, i actualment és la directora pedagògica de l'Escola de Música Activa La Flauta Màgica de Figueres.

Implicada amb el teixit associatiu cultural a través del moviment de Joventuts Musicals, concretament a Girona i Figueres, formant part de les seves juntes directives

És entusiasta dels projectes pedagògics que tenen la música com a protagonista, i partícip d'iniciatives musicals que fomenten el talent dels joves músics i el seu desenvolupament humà i musical.

Philippe Auguin, assessor musical
Philippe Auguin, assessor musical

Director musical de l'Òpera Nacional de Washington (WNO) i de l'Orquestra de l'Òpera de el Centre Kennedy al Centre John F. Kennedy per a les Arts Escèniques.

El 2005, va portar el Der Ring des Nibelungen de Wagner a Festival Internacional de Música de Beijing, marcant les primeres actuacions de l'Anell complet a la Xina. Va tornar al Festival de Música de Beijing el 2008, dirigint Tannhäuser amb el Deutsche Staatsoper Berlin.

El mestre Auguin ha participat en altres prestigiosos festivals, inclòs el Festival de Salzburg, on va dirigir la matiné inaugural de Mozart i el Fidelio de Beethoven amb l'Orquestra Filharmònica de Viena.

Philippe Auguin va estudiar direcció a Viena i Florència. Va ser director assistent i assistent musical d'Herbert von Karajan fins a 1989. A partir d'aquesta data, Sir Georg Solti el va triar com a director assistent per a produccions d'òpera i concerts a Salzburg, Viena, Frankfurt, Amsterdam i Milà. Va dirigir la Simfònica de Londres a l'Abadia de Westminster en el memorial a Sir Georg Solti el 1998.

El Mestre Auguin va ser nomenat Cònsol Honorari de la República Francesa el 2002. Per la seva contribució a la cultura alemanya, va ser guardonat amb la Creu de l'Mèrit Federal de la República Alemanya el 2005.

La Fundació METALQUIMIA, creada a Girona a  l’empara de l’empresa METALQUIMIA, SAU, va començar la seva activitat l'any 2015.

L'objectiu de la Fundació és fomentar, promocionar, incentivar, patrocinar i realitzar accions que impulsin la creativitat i la innovació (Creativació) en els diferents àmbits de la societat, ja sigui empresarial, social, cultural, científico-tecnològic o educatiu.

La Fundació Metalquimia  està inspirada en l’esperit i anhel creativador i en el desig d'intentar contribuir a millorar el nivell educatiu, cultural i social de les persones. La Creativació és un neologisme, ideat per un dels patrons fundadors, Josep Lagares. Resulta de la unió dels conceptes Creativitat i Innovació mitjançant la formació d’un acrònim amb les dues paraules i es refereix a l’acció d’emprar la creativitat per a convertir-la sistemàticament en innovació.

Lgotip JOCG

Lgotip JOCG

© Josep Vargas 2012