Qué hacemos

Des de l’any 2009, la Jove Orquestra de les Comarques Gironines ha vingut realitzant una tasca educativa a la demarcació de Girona, duent a terme a l’entorn de l’activitat tant de la JOCG com posteriorment de la SCCC, activitats pedagògiques obertes a tots els àmbits de l’ensenyament, des de primària fins a les aules d’extensió universitària.

La finalitat principal és apropar la música a la comunitat educativa en l’àmbit de la integració cultural, i alhora apropar als membres d’aquesta comunitat als espais on es realitza l’activitat musical, les sales de concerts, ajudant a incrementar i fidelitzar el públic del futur.

També s’han realitzat activitats d’integració dirigides a col·lectius que, per diverses raons, tenen més difícil l’accés a la música simfònica.

D’altra banda, a partir del treball amb la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, es donarà la possibilitat a joves estudiants de les comarques gironines de participar com a oients a l’estada i així conèixer de primera mà com afronta una orquestra la preparació d’obres de repertori simfònic.

Cal destacar la col·laboració estreta amb l’equip directiu del Conservatori de Girona.

Difusió de la música com a eina d’integració

L’objectiu principal d’aquesta acció és fer arribar la música simfònica a aquells col·lectius que, per la raó que sigui, hi tenen difícil accés. A partir d’un primer contacte durant la I Setmana de les Joves Orquestres a Figueres, l’estiu de 2013, hem ofert a l’Associació “El Dofí”, centre de lleure per a joves amb disminució psíquica de l’Alt Empordà, la possibilitat de realitzar una activitat conjunta d’apropament a la música simfònica per tal de:

- Millorar la qualitat de vida dels joves amb disminució psíquica. - Facilitar la interacció social mitjançant la música. - Potenciar habilitats i actituds que faciliten fruir del temps lliure. - Ajudar a conèixer diferents llocs i activitats de lleure.

L’acció es realitzarà durant els assajos que durà a terme la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, a l’Auditori de Girona. Constarà d’un taller participatiu amb músics voluntaris de la JOCG per mostrar les diferents famílies d’instruments i de l’assistència posterior a l’assaig orquestral 4a Simfonia de Mahler, on els participants a l’activitat podran seure entre els músics de l’orquestra per viure de més a prop un moment musical únic.